Links

Volumetric Shipping

$50.00
In stock

Volumetric Shipping extension allows merchants to calculate shipping charges according to the volumetric weight rather than actual weight.

Helps to avoid lengthy calculations

As the calculation is completely done by the extension it helps to avoid the lengthy process of manual calculations.

Helps to calculate the right shipping cost

As the extension calculates the shipping cost on the basis of the volumetric dimension it ultimately helps to set the right shipping cost of the products.

Easy configuration settings at the backend

The backend configuration of the extension is simple and easy which makes the use of the extension much easier.

1.Which tab ensure that the extension is completely installed and ready to be used.?

Ans -Navigate to Stores > Configuration > Sunarc > Volumetric

General Configuration screen opens

Enable: Choose Yes to enable the Volumetric Shipping extension.

2. Where you can find Backend Settings of the Extension?

Ans - You can find at Stores > Settings > Configuration > Sunarc > Volumetric

3.Is this extension compatible with Magento Community and  Enterprise 2.3?

Ans - Yes, our extension is compatible with both Magento Community 2.3 and Enterprise 2.3 Edition.

4. What is the main feature of this extension?

Ans -As the calculation is completely done by the extension it helps to avoid the lengthy process of manual calculations.

This extension calculates the shipping cost on the basis of volumetric dimension it ultimately helps to set the right shipping cost of the products.

The backend configuration of the extension is simple and easy which makes the use of the extension much easier.

5.How Does the Extension Work?

Ans - Step 1 – Provide the Dimensions for Calculations –While adding a new product provide the Dimensional Height, Dimensional Length and Dimensional Height.

Step 2 – Provide the Standard Weight – The Standard Weight is considered to calculate the table rate when it is greater than the calculated Volumetric Weight. This also needs to be provided while creating the product.

Step 3 – Importing the table rates CSV to the system

6. What is the basic calculation?

Ans. The basic calculation done in calculating Volumetric weight is Volumetric Weight = (Dimensional Length *Dimensional Width* Dimensional Height)/Volumetric Weight Factor.

7. What are the main things in Volumetric Shipping?

Ans.If the dimensional weight is greater than the consignments actual weight, use the dimensional weight to calculate the rate.

Table Rates CSV specifies the rates for chargeable Weight.

If you don’t want to enter a specific value for country name, zip code, etc. then use “*” instead, this will be then working for all.

8.Does extension work for all shipping methods configured in the admin?

Ans: Currently, this is works as per shipping Table rates.

More Information
Version 1.0.0
Format Download
Match Version No
Compatible with Magento 2.1.x, 2.2.x, 2.3.x and 2.4.x
Support

Feel free to contact us in case of concerns. We are available at Support Email 

Comes with

  • FREE Updates
    and Improvements

  • One Month
    FREE Support

  • Risk-FREE
    30-day Money Back

Write Your Own Review
You're reviewing:Volumetric Shipping
Your Rating

All stores will be having different requirements from the same extensions. To tweak the functionality or adding a new idea to the extensions you purchased, you can fill the below form and submit and we will get back to you.

Copyright © 2018-2022 SunCart. All rights reserved.