Links
$279.00

Split Order On Checkout Pro

Rating:
100% of 100
$279.00
In stock

"Split Order On Checkout Pro” extension, splits an order into separate orders based on the different conditions set by the admin. This extension automatically split an order into multiple orders based on some product attributes or the number of items in the cart. The customer will receive different order ids for their ordered cart.

"Split Order On Checkout Pro” extension, splits an order into separate orders based on the different conditions set by the admin. This extension automatically split an order into multiple orders based on some product attributes or the number of items in the cart. The customer will receive different order ids for their ordered cart.

With different order ids, customers can view all the order ids in their Order History and track each item separately. The admin can generate separate invoices and shipments for each order id. Shipping charges and tax are also split based on items.

 

Use Cases of Split Order On Checkout Pro

 

A) Default Condition

When the condition is Default then the order is split irrespective of any attribute. Example: If an order has 4 products then the order is split into 4 different orders no matter what attribute is chosen.

 

B) Split if attribute exists

When we enable this option, order splits only if any product contains a selected attribute. If an attribute is assigned to any of the products and now we choose to place an order by adding the product having assigned attribute and along with that some other products, then our order will be split according to the number of products present in the order placed.

Like, if we have 6 products in order out of which two products have assigned attributes then the order will split in 6 different orders having different order ids. If none of the products in the order have the chosen attribute associated with them then the order won’t split at all.

Like, in our previous example if none of the product out of 6 products has the desired attribute associated with them then there will be a single order having all the 6 products.

 

C) Split according to attribute

In this condition products having the same attribute will be clubbed into a single order and different orders will be created for different attributes also the products that do not have the chosen attribute associated with them will be clubbed into a single order.

Like, if an order has 6 products out of which 2 products have desired attribute associated to them and rest four have no desired attribute, so now the order will be split into 2 different orders, one having products with desired attribute and one having products without the desired attribute. For example, our store has multiple warehouses and we want to split orders based on warehouse options.

We can do this through our extension in the following ways:

We create a warehouse attribute. In this warehouse attribute, we create various options like warehouse A, warehouse B and warehouse C. This warehouse attribute is assigned to our used attribute set. We create products and assigned a requisite warehouse. Now a customer has placed an order with 5 products

  1. Product A belongs to Warehouse B
  2. Product B belongs to Warehouse A
  3. Product C belongs to Warehouse A
  4. Product D belongs to Warehouse C
  5. Product E belongs to none of the warehouses

In this case, our order will be split into 4 different orders:

  1. Order 1 having products of warehouse A, i.e Product B and C
  2. Order 2 having a product of warehouse B, i.e Product A
  3. Order 3 having a product of warehouse C, i..e Product D
  4. Order 4 will be of none of the warehouses, i.e Product E

 

Note: Split Order On Checkout Pro work with all payment methods/payment gateways. 

Separate Order ID’s are created based on selected condition and attribute

The extension helps to generate different order Ids as per the selected condition and attribute at the backend.

Admin can manage the order in a much easier way

As the order splits into different ids admin can manage the ordered items in a much easier way.

Helps customer to get detailed information of the items in the cart

As the order splits into different order Ids as per the attribute and condition set at the back the customer gets complete details for each item in the cart.

Separate invoices and shipment can be created for individual order

When buyers place an order with multiple items in the cart then, separate order ids will be generated.

1. Can I set multiple attributes at a time to split the order?

Ans - No, the order cannot be split with multiple attributes.

2. Can I set two conditions together to split the order?

Ans - Currently, this option is not available however we can achieve this with customization.

3. If an attribute is not assigned how will the extension work?

Ans - It will work according to default functionality.

4. Is this extension compatible with a bundle or grouped products?

Ans - Yes, the extension is compatible with a bundle or grouped products. 

5. Does the user make a one-time payment or is it multiple payments for the different order created?

Ans - There is only one payment taken for all the items in the cart, once the order is placed it split into different IDs.

6. Is this extension compatible with Magento Enterprise 2.2?

Ans - Yes, our extension is compatible with both Magento Community 2.2 and Enterprise 2.2 Edition.

7. How are the payments for the order created in the extension taken?

Ans - It does not affect any payment process, works similar to the default configuration.

8. Is it compatible with all payment gateways? Like Paypal, Stripe?

Ans - Yes, Our extension is compatible with all onsite and offsite payment gateways.

9. How is the payment handled when we connect with a Payment Service Provider.

Ans - The payment is being taken before the order is split so the complete order amount is taken from the pay.

10. Will the customer pay multiple times?

Ans - Payment will be made only once for complete order amount, later the order splits as per the items in cart.

11. Difference between Split Order on Checkout and Advanced Split Order on Checkout?

Ans - The basic difference between Split Order on Checkout and Advanced Split Order on Checkout is that the Split Order on Checkout extension split an order automatically into multiple orders based on the product’s attribute or the number of items added into the cart. The customer will receive different order ids for their ordered cart.

Whereas in Advanced Split order on Checkout along with the above functionality admin can create various Admin Users and restrict their roles based on the assigned attribute option, admin user whose role is restricted based on certain attribute option will only see the orders related to the attributes assigned to him only. These admin users can then also filter these results based on the attributes assigned to them through a dynamic filter provided in our custom column of ‘Split Attribute’.

12. Does this extension help to manage each item invoice manage separately?

Ans - Yes, When the order split as per the items in the cart, at the backend each split order’s invoices, credit memo, etc can be managed easily.

13. What is the difference between Split Order On Checkout/Split Order On Checkout Pro and Advanced Split Order On Checkout?

Ans - Split Order on Checkout extension simply splits the order into different ID’s according to the number of items in the order.

Split Order On Checkout Pro extension splits the order into different ID’s according to conditions set as per the assigned attribute at the backend.

Advanced Split Order On Checkout extension splits the order into different ID’s according to assigned attribute as per different conditions. This extension also enables to create various admin users with restricted roles.

More Information
Version 1.0.0
Format Download
Compatible with Magento CE: 2.1.x, 2.2.x and 2.3.x
Support

Feel free to contact us in case of concerns. We are available at Support Email

Comes with

  • FREE Updates
    and Improvements

  • One Month
    FREE Support

  • Risk-FREE
    30-day Money Back

Write Your Own Review
You're reviewing:Split Order On Checkout Pro
Your Rating

All stores will be having different requirements from the same extensions. To tweak the functionality or adding a new idea to the extensions you purchased, you can fill the below form and submit and we will get back to you.

Copyright © 2018-2019 SunCart. All rights reserved.