Magento 1.x Support is ending in June 2020, For upgrading to Magento 2.x.x please

Contact Us
Links
$129.00

Advanced Split Order On Checkout for Woocommerce

$129.00
In stock

"Advanced Split Order On Checkout" for woocommerce extension, splits an order automatically into separate order ID's as per the items in the cart based on the conditions selected for the attribute of the product. The customer receives different order ids for their items in the cart. The admin can also restrict the roles of various admin users and can also track details of each order ID generated from the backend.

"Advanced Split Order On Checkout" for woocommerce extension, splits an order automatically into separate order ID's as per the items in the cart based on the conditions selected for the attribute of the product. The customer receives different order ids for their items in the cart. The admin can also restrict roles of various admin users and also can track details of each order ID generated from the backend.

Customers can view all the ids of all of the order that have been split in their Order History and track each item separately. The admin can generate separate invoices and shipments for each order id. Shipping charges and tax are also divided among multiple orders based on items.

We can create various Admin Users and restrict their roles based on the assigned attribute option, admin user whose role is restricted based on certain attribute option will only see the orders related to the attributes assigned to him only. These admin users can then also filter these results based on the attributes assigned to them through a dynamic filter provided in our custom column of ‘Split Attribute’.

It is a great tool to coordinate and control the work of different admin users. Admin users will be able to see only orders of product attributes assigned to them and will know exactly what orders they are responsible for. This will reduce confusion and misunderstanding between your staff members. And will significantly increase the speed and quality of order processing.

 

Use Cases of Advanced Split Order On Checkout

 

A) Default Condition

When the condition is Default then the order is split irrespective of any attribute. Example: If an order has 4 products then the order is split into 4 different orders no matter what attribute is chosen.

 

B) Split if attribute exists

When we enable this option, order splits only if any product contains a selected attribute. If an attribute is assigned to any of the products and now we choose to place an order by adding the product having assigned attribute and along with that some other products, then our order will be split according to the number of products present in the order placed.

Like, if we have 6 products in order out of which two products have assigned attributes then the order will split in 6 different orders having different order ids. If none of the products in the order have the chosen attribute associated with them then the order won’t split at all.

Like, in our previous example if none of the products out of 6 products has the desired attribute associated with them then there will be a single order having all the 6 products.

 

C) Split according to attribute

In this condition products having the same attribute will be clubbed into a single order and different orders will be created for different attributes also the products that do not have the chosen attribute associated with them will be clubbed into a single order.

Like, if an order has 6 products out of which 2 products have desired attributes associated with them and rest four have no desired attribute, so now the order will be split into 2 different orders, one having products with desired attribute and one having products without the desired attribute.

 

Admin can restrict the role of admin users based on attribute

The extension allows to restrict the role of the admin users based on the attributes, thus users can be restricted to see only orders that are related to them.

Separate order ids are created based on selected condition and attribute

As the order splits according to selected condition and attributes it makes the order details more informative.

Separate invoices and shipment can be created for individual order

Admin can generate separate invoices and shipment for individual order created as per the condition and attribute selected at the backend.

The Customer can view detailed information about their order in their account

The customer would get the details of each order Id generated in the orders section of my account.

1. How many admin users can be added in the extension?

Ans - Any number of Admin Users can be added in the extension.

2. Can multiple attributes be assigned to a single Admin user?

Ans - No, single admin can be assigned a single attribute only.

3. Can I set multiple attributes at a time to split the order?

Ans - No, the order cannot be split with multiple attributes.

4. Can I set two conditions together to split the order?

Ans - Currently, this option is not available however we can achieve this with customization.

5. If an attribute is not assigned how will the extension work?

Ans - It will work according to default functionality.

6. Is this extension compatible with Simple and variable products?

Ans - Currently, the extension is not compatible with Simple and variable products. However, we can achieve this through customization.

7. Does the user make a one-time payment or is it multiple payments for the different order created?

Ans - There is only one payment taken for all the items in the cart, once the order is placed it split into different IDs.

8. How are the payments for the order created in the extension taken?

Ans - It does not affect any payment process, works similarly to the default configuration.

9. Is it compatible with all payment gateways? Like Paypal, Stripe?

Ans - Yes, Our extension is compatible with all onsite and offsite payment gateways.

10. How is the payment handled when we connect with a Payment Service Provider.

Ans - The payment is being taken before the order is split so the complete order amount is taken from the pay.

11. Will the customer pay multiple times?

Ans - Payment will be made only once for a complete order amount, later the order splits as per the items in cart.

12. Does this extension help to manage each item invoice manage separately?

Ans - Yes, When the order split as per the items in the cart, at the backend each split order’s invoices, credit memo, etc can be managed easily.

13. What is the difference between Split Order On Checkout Pro and Advanced Split Order On Checkout?

Ans - Split Order On Checkout Pro extension splits the order into different ids according to conditions set as per the assigned attribute at the backend.

Advanced Split Order On Checkout extension splits the order into different ID’s according to assigned attribute as per different conditions. This extension also enables to create various admin users with restricted roles.

14.Does this extension support Wordpress latest version?

Ans. Yes, it supports WordPress version 5.4.2(Latest version)

 

More Information
Version 1.0.0
Format Download
Compatible with WordPress version 5.4.2(Latest version)
Support pdf

Comes with

  • FREE Updates
    and Improvements

  • One Month
    FREE Support

  • Risk-FREE
    30-day Money Back

Write Your Own Review
You're reviewing:Advanced Split Order On Checkout for Woocommerce
Your Rating

All stores will be having different requirements from the same extensions. To tweak the functionality or adding a new idea to the extensions you purchased, you can fill the below form and submit and we will get back to you.

Copyright © 2018-2019 SunCart. All rights reserved.