Links
$120.00

Split Order On Checkout

$120.00
In stock

"Split Order On Checkout” extension, allows splitting an order into separate orders. This extension can be used to split an order automatically into multiple orders based on the number of items in the cart. The customer will receive different order ids for their ordered cart.

"Split Order On Checkout” extension, allows splitting an order into separate orders IDs according to the number of items in the cart. This extension can be used to split an order automatically into multiple orders based on the number of items in the cart and the customer will receive different order ids for each item added by him in the cart.

With different order IDs, it becomes easy for the customers to view or track all the information related to order history and track each item separately. The admin can generate separate invoices and shipments for each order ID also the shipping charges and tax can also be split based on items of the cart.

 

The customer also receives different order Ids if they have purchased multiple item.

When buyers place an order with multiple items in the cart then, separate order ids will be generated.

Separate order ids will be generated at the back-end if there are multiple items in the shopping cart

Separate order ids will be generated at the back-end if there are multiple items in the shopping cart

Separate invoices and shipment can be created for individual order

The admin can create separate invoices and shipments for each individual order Id generated by split order.

Customers get detailed information about each item of the order placed

When the order splits into different order Ids as per the items in the cart the customer gets more clarity and understanding about the items purchased.

1. Is this extension compatible with Magento Enterprise 2.2?

Ans - Yes, our extension is compatible with both Magento Community 2.2 and Enterprise 2.2 Edition

2. How are the payments for the order created in the extension taken?

Ans - It does not affect any payment process, works similar to the default configuration.

3. Does the user make a one-time payment or is it multiple payments for the different order created?

Ans - There is only one payment taken for all the items in the cart, once the order is placed it split into different IDs.

4. Is this extension compatible with a bundle or grouped products?

Ans - Currently, the extension is not compatible with a bundle or grouped products. However, we can achieve this through customization.

5. Is it compatible with all payment gateways? Like Paypal, Stripe?

Ans - Yes, Our extension is compatible with all onsite and offsite payment gateways.

6. How is the payment handled when we connect with a Payment Service Provider?

Ans - The payment is being taken before the order is split so the complete order amount is taken from the payment service provider at once.

7. Will the customer pay multiple times?

Ans - Payment will be made only once for complete order amount, later the order splits as per the items in cart.

8. Difference between Split Order on Checkout and Advanced Split Order on Checkout?

Ans - The basic difference between Split Order on Checkout and Advanced Split Order on Checkout is that the Split Order on Checkout extension split an order automatically into multiple orders based on the product’s attribute or the number of items added into the cart. The customer will receive different order ids for their ordered cart.

Whereas in Advanced Split order on Checkout along with the above functionality admin can create various Admin Users and restrict their roles based on the assigned attribute option, admin user whose role is restricted based on certain attribute option will only see the orders related to the attributes assigned to him only. These admin users can then also filter these results based on the attributes assigned to them through a dynamic filter provided in our custom column of ‘Split Attribute’.

9. Does this extension help to manage each item invoice manage separately?

Ans - Yes, When the order split as per the items in the cart, at the backend each split order’s invoices, credit memo, etc can be managed easily.

More Information
Version 1.0.0
Format Download
Compatible with Magento CE: 2.1.x, 2.2.x and 2.3.x
Support

Feel free to contact us in case of concerns. We are available at Send Email

Comes with

  • FREE Updates
    and Improvements

  • One Month
    FREE Support

  • Risk-FREE
    30-day Money Back

Write Your Own Review
You're reviewing:Split Order On Checkout
Your Rating

All stores will be having different requirements from the same extensions. To tweak the functionality or adding a new idea to the extensions you purchased, you can fill the below form and submit and we will get back to you.

Copyright © 2018-2019 SunCart. All rights reserved.