Links
$99.00

Volumetric Shipping for Woocommerce

$99.00
In stock

"Volumetric Shipping" for Woocommerce Plugin allows merchants to calculate shipping charges according to the volumetric weight rather than actual weight. The volumetric or dimensional weight is calculated by the dimensional width, dimensional height and dimensional length of the consignment and compared with the actual weight of the shipment to ascertain which is greater, the higher weight is used to calculate the shipment cost.

 

"Volumetric Shipping" for Woocommerce allows merchants to calculate shipping charges according to the volumetric weight rather than the actual weight. Shipping charges can increase due to the volumetric weight, which is directly related to the amount of space that it occupies. If your package has a large size-to-weight ratio, you may need to consider your package's dimensional weight when calculating your shipping rates. Volumetric weight (Dimensional weight) reflects package density, which is the amount of space a package occupies in relation to its actual weight.

If you're shipping an item that takes up a lot of space but isn't very heavy, a shipping company might charge you for the item's dimensional weight instead of its actual weight. A less dense item may occupy more volume of space, in comparison to its actual weight. The volumetric or dimensional weight is calculated by the dimensional width, dimensional height and dimensional length of the consignment and compared with the actual weight of the shipment to ascertain which is greater, the higher weight is used to calculate the shipment cost.

 

How it calculates the Volumetric Weight?

  • Measure the dimensional width, dimensional height and dimensional length of the consignment in centimeters.

  • Calculates the volume and divide it by Volumetric Weight Factor to get the dimensional weight in kilograms.

  • Volumetric Weight=(Dimensional Length*Dimensional Height*Dimensional Width)/Volumetric Weight Factor

  • If the dimensional weight is greater than the consignments actual weight, use the dimensional weight to calculate the rate.

Helps to avoid lengthy calculations

As the calculation is completely done by the extension it helps to avoid the lengthy process of manual calculations.

Helps to calculate the right shipping cost

As the extension calculates the shipping cost on the basis of the volumetric dimension it ultimately helps to set the right shipping cost of the products.

Easy configuration settings at the backend

The backend configuration of the extension is simple and easy which makes the use of the extension much easier.

1.Which tab ensures that the plugin is completely installed and ready to be used.?

Ans -Navigate to Woocommerce > Settings > Shipping Configuration Choose >Sunarc Shipping in Woocommerce Admin Panel.

2. Where you can find Backend Settings of the Plugin ?

Ans - You can find at Stores Woocommerce > Settings > Shipping Configuration Choose >Sunarc Shipping 

3. What is the main feature of this Plugin?

Ans -As the calculation is completely done by the Plugin it helps to avoid the lengthy process of manual calculations.

This Plugin calculates the shipping cost on the basis of the volumetric dimension it ultimately helps to set the right shipping cost of the products.

The backend configuration of the Plugin is simple and easy which makes the use of the Plugin much easier.

4. How Does the Plugin Work?

Ans - Step 1 – Provide the Dimensions for Calculations –While adding a new product provide the Dimensional Height, Dimensional Length, and Dimensional Height.

Step 2 – Provide the Standard Weight – The Standard Weight is considered to calculate the table rate when it is greater than the calculated Volumetric Weight. This also needs to be provided while creating the product.

Step 3 – Importing the table rates CSV to the system

5. What is the basic calculation?

Ans. The basic calculation done in calculating Volumetric weight is Volumetric Weight = (Dimensional Length *Dimensional Width* Dimensional Height)/Volumetric Weight Factor.

6. What are the main things in Volumetric Shipping?

Ans.If the dimensional weight is greater than the consignments actual weight, use the dimensional weight to calculate the rate.

Table Rates CSV specifies the rates for chargeable Weight.

7. Does Plugin work for all shipping methods configured in the admin?

Ans: Currently, this is works as per shipping Table rates.

8.Does this Plugin support Wordpress latest version?

Ans. Yes, it supports WordPress version 5.4.2(Latest version)

More Information
Version 1.0.0
Format Download
Compatible with WordPress version 5.4.2(Latest version)
Support

Feel free to contact us in case of concerns. We are available at Support Email

Comes with

  • FREE Updates
    and Improvements

  • One Month
    FREE Support

  • Risk-FREE
    30-day Money Back

Write Your Own Review
You're reviewing:Volumetric Shipping for Woocommerce
Your Rating

All stores will be having different requirements from the same extensions. To tweak the functionality or adding a new idea to the extensions you purchased, you can fill the below form and submit and we will get back to you.

Copyright © 2018-2019 SunCart. All rights reserved.